Κώστας Συμελίδης

racesΠέρασα από πρωταθλητισμό και αγώνες υψηλού επιπέδου  ποδηλασίας δρόμου, πίστας και ιδιαίτερα ορεινής ποδηλασίας (mountain bike). Ήμουν σταθερό μέλος εθνικών ομάδων για 15 χρόνια, με πανελλήνια ρεκόρ, πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα, διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ολοκληρώνοντας την αθλητική μου καριέρα ίδρυσα την ομάδα BikeRespect με σκοπό να προωθήσω το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης. Εκεί ήρθε και η ενασχόληση μου με την κατασκευή πλαισίων.
buggy11Δίπλα σε φίλους μηχανουργούς έμαθα την τέχνη της συγκόλλησης μετάλλων.  Ξεκίνησα κατασκευάζοντας σκελετούς από μονοθέσια οχήματα, με κινητήρες μοτοσυκλέτας και μετέπειτα ποδοκίνητα τρίκυκλα ή κλασσικά ποδήλατα. Έβρισκα αρκετά διασκεδαστικό το να παίρνεις πρώτη ύλη και να της δίνεις μορφή. Να κολλάς μέταλλα μεταξύ τους για κάποιον σύνθετο σκοπό που είχεις στο μυαλό σου και θέλεις να εκφράσεις. Ταυτόχρονα, όταν αυτό που δημιουργείς, έχει και αποδέκτες, τότε είσαι ευτυχισμένος!

 

 

egw1

 

 

Από το 2008 και μετά έχω κατασκευάσει αρκετά πλαίσια από χάλυβα, ανοξείδωτο ατσάλι ή και Chromoly. Πλέον δουλεύω με TIG Welding, ενώ το 80% των βασικών μου προμηθευτών υλικών είναι στην Ελλάδα. Η δουλειά μου δεν έχει περιορισμούς. Αυτό είναι και δύσκολο και συναρπαστικό. Όταν λοιπόν κάποιος έρχεται και μου ζητάει μια τρέλα του απαντώ: why not?

Ευχαριστώ που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μου. Δείτε την δουλειά μου και οποιαδήποτε απορία έχετε μην διστάσετε να την εκφράσετε επικοινωνώντας μαζί μου.