Γιατί χειροποίητο;

Τα ποδήλατα παραγωγής εκτελούν πολύ καλά την δουλειά για την οποία σχεδιάστηκαν: να γίνουν ελκυστικά βιομηχανικά προϊόντα. Απλά πρέπει να συμβιβαστείς με την διαθέσιμη γεωμετρία, τα διαθέσιμα χρώματα, τις διαθέσιμες τεχνοτροπίες και υλικά σωλήνων, τα διαθέσιμα μεγέθη. Πρέπει να συμβιβαστείς και να ταιριάξεις με αυτά.

welding4

Επιλέγοντας ένα χειροποίητο ποδήλατο συμμετέχεις στην διαδικασία κατασκευής. Επιλέγεις υλικά και χρώματα. Μαθαίνεις πως επηρεάζει την οδήγηση η αύξηση μίας μοίρας στην γωνία του τιμονιού και ποια χαρακτηριστικά του πλαισίου θα δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα για την χρήση που θέλεις να το κάνεις. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα αγωνιστικό αλλά και άνετο. Σκληρό ή άμεσο όταν πεταλάρεις αλλά ελαστικό, όταν περνάει πάνω από λακκούβες. Μπορεί να είναι ξεκούραστο, παρόλο που ποδηλατείς μαζί του ώρες και πίστεψέ με, δεν έχει να κάνει με την σέλα που χρησιμοποιείς.

welding10

Το καλύτερο ποδήλατο δεν είναι το ελαφρύτερο. Είναι εκείνο που θα σου προσφέρει μια συναρπαστική διαδρομή, ενώ η χαρά που θα σου προκαλέσει, θα ναι ο λόγος που προσμένεις για να το ξανακαβαλήσεις.